Här kommer receptet på en super god och super onyttig Choklad- och kokoskaka. Kakan är en blandning mellan chokladbrownie och kokoskaka.
Den är riktigt mäktig så skär små bitar, blir ca 50 st.
Bäst av allt är att den är lika god halvt upptinad som ny gräddad =)
Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl smält smör
5 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
Kokostäcke:
0,75 dl smält smör
1,5 dl vispgrädde
3,5 dl ljus sirap
7,5 dl kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 minuter.
2. Blanda samman alla ingredienserna till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjudan 5 minuter under omrörning.
3. Fördela kokossmeten jämnt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills kokostäcket är gyllenbrunt.
Låt svalna helt innan den skärs i bitar.
Lycka till!
Kram Anna
Bild från Allt om mat |
Baka en till oss när vi hämtar Ebba!
SvaraRaderaDet kommer att gå åt till rabarberdrickan jag gjorde supergott alltså!!!!!!!
Meta