Idag har vi bakat en favorit i repris, chokladmuffins :) och något nytt, rosenbröd.
Riktigt nöjd med brödet för att vara första försöket, övning ger färdighet heter det ju. Missade att strö på vallmofrön eller liknande men det gick bra det med :) Vi ska njuta av dem imorgon bitti till frukosten, mums, längtar redan.
Härlig fredag på er!
Kram Anna
Muffins receptet hittar ni här!
Rosenbröd ca 20 st
50 gram margarin eller smör
2 1/2 dl mjölk
25 gram jäst
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
ca 7 dl vetemjöl
Pensling
ägg
vallmofrön, sesamfrön eller kummin
Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt degspad, salt och socker.
Rör tills jästen har löst sig.
Arbeta ner det mesta av mjölet för hand eller i maskin så att degen blir smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter.
Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet på arbetsbänken. Dela degen i 20 lika stora delar. Forma dem till bullar, stänger eller gifflar. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt till knappt dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Strö över något av förslagen.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter. låt bröden kallna på galler under bakduk. Förvara dem i burk med lock om de bakas någon dag i förväg eller lägg dem i frysen.
Lycka till!
Åååå så gott med nybakat bröd till frukost!!!
SvaraRaderaVi gjorde också muffins häromdagen och inte kan man hålla fingrarna borta!
Trevlig helg
Kram Sandra
Härligt med nybakat bröd
SvaraRaderaha det bra
kram Rosa